25 lokakuuta 2014

HEJA SVERIGE part 1

Viimeisimmästä kirjoituskerrasta onkin jo ihan laittoman pitkä aika, joten eiköhän olisi aika vähä updeittaa. Viimeisimmän kuukauden aikana on tapahtunut vaikka mitä. Olen käynyt ILoveMe messuilla, Lahdessa, kalassa ja moneen otteeseen esimerkiksi ostoksilla. Tämä kaikki jää nyt kuitenkin kahdesta syystä väliin - en varmaan osaisi niistä enää mitään järkevää kirjoittaa (aikaa on kulunut jo kumminkin tovi) ja myös siitä syystä että nyt tuoreessa muistissa on jotain siistiä kerrottavaa. Nimittäin syyslomaviikon opintomatka Tukholmaan! Olin alkusyksyn ajan koulussa "Trender i nordisk kundorienterad lederskap" -nimisellä kurssilla, jonka ideana oli tehdä pienimuotoinen tutkimus ja esitelmä HR-menetelmistä. Itselleni koko aihe oli ihan tuntematon ja jos rehellisiä ollaan niin ilmoittauduttaessa suurin motivaattori taisikin olla juuri tämä Tukholman reissu. Kurssi oli ja meni, ihana reissu tuli tehtyä ja kyllä mä kai jotain ihan hyödyllistäkin opinkin. Tiedoksi haluan muuten myös ilmoittaa, että ajattelin kerrankin olla kunnon bloggaaja ja otin reissulle oikein järjestelmäkameran mukaan. Paikan päällä sitten huomasin että olin fiksuna tyttönä jättänyt muistikortin kotiin.. Mutta onneksi puhelimissa on tänäpäivänä kamerat! Kiitos tulevien postausten kuvamateriaalista kuuluu osaksi myös ystävälleni Essille, joka oli ahkerampi räpsimään kuvia kuin minä. P.S. Muokkailin kuvia vähän kivemmiksi, mutta filtterit sitten päätti kadota jonnekkin kun lisäsin kuvat puhelimesta koneelle.. Aina ei voi voittaa, nyt mennään näillä.

Maanantai
Aamulla lähdin kohti satamaa tapojeni mukaisesti aivan liian aikasin ja sainkin odotella matkaseuraa Stokmannin kulmalla reilun puoli tuntia. Ihan oma moka. Satamaan kun saavuttiin, päästiin tuntia ennen muita matkustajia laivaan. Laukut autokannen alla olevaan hyttiin ja sieltä ylimpään kerrokseen konferenssitiloihin, jossa kuultiin esitystä Viikkarin HR-toiminnasta. Laiva otti suunnan kohti Tukholmaa kello 17.30 ja me oltiin edelleen konferenssitiloissa hiomassa tulevia esityksiä priimakuntoon. Kun kello löi 19, päästiin vihdoin lopettelemaan ja suunnistettiin saman tien Tax Freehin ostoksille. Olin jo etukäteen ihan täpinöissä Viikkarin Tax Freestä, koska siellä oli myynnissä Victoria's Secretin tuoksuja! Mukaan lähti kaksi Body Mistiä ja hemmetin iso paketti Toffifeeta. Illalla mentiin syömään Ella'siin, koska Buffetti oli ainakin mun budjetin ulkopuolella. Ella'sin Hamburger Plate oli taivaallinen, mikä saattoi osakseen johtua siitä, että olin kasin aikoihin jo nälkäkuoleman partaalla (olin syönyt ennen sitä pelkän aamiaisen...). Ruoan jälkeen raahattiin itsemme takasin hyttiin, jossa iski ruokakooma. Se tiesi vaan yhtä asiaa - pesulle ja nukkumaan.

Ella'sin hamppariateria

Ekat TaxFree ostoksetTiistai
Tiistaina kun herättiin oltiin hiukka sekasin kumman maan ajassa oltiin. Lähettiin aamiaiselle jonottamaan ja tajuttiin että oltiin herätty tunti liian aikaisin. Luojan kiitos aamiais-sali avattiin kuitenkin Suomen aikaa ja oltiin ekojen joukossa haalimassa lautasille lihapullia, makkaraa ja croisantteja. Saatin siinä sitten tunti enempi aamupala aikaa kun muu ryhmä - en valittanut. Laiva saapui Tukholmaan ajallaan kello 10.00, jonka jälkeen otettiin bussi keskustaan. Meidän hotelli oli Kungsgatanilla, eli vois sanoa että aivan paalupaikalla. Hotellilla kerettiin käydä vaan kääntymässä, sillä 12.00 piti olla kaupungin toisella laidalla yhteistyökouluvierailulla. Kuultiin kaikenlaista infoa koulusta, nähtiin paikkoja ja juotiin kahvia. Mukavaa oli. Koululta lähdettiin pää kolmantena jalkana takaisin keskustaan, sillä tiedossa oli vierailu Danske Bankin pääkonttorilla. Paikalle saavuttiin sitten kuitenkin 45 minuuttia etuajassa, joten saatiin lupa pyötähtää viereisissä kaupoissa. Pyörittiin varmaan joku puolituntia Urban Outfittersillä, mutta mitään ei tullut kuitenkaan ostettua - hinnat oli jälleen mun budjettiin liian suuret. Mutta tulipahan sekin pulju nähtyä. Danske Bankilla kuultiin über ruotsalaisen näköiseltä business-naiselta Danske Bankin HR-asioista, ruotsiksi tietenkin. Tähän väliin täytyy muuten sanoa, että varmaan jokainen joka meille jotain esitystä piti oli ihmeissään siitä että sai puhua meille ruotsiksi. Esitys oli mielenkiintoinen, vaikka meinasinkin keskittyminen niin pitkän päivän päätteeksi alkaakin jo loppua. Pankkivierailun jälkeen ilta oli vapaa. Lähdettiin pienellä porukalla käymään Gallerianin kaupoissa, jossa pääsin ekaa kertaa elämässäni Hollisterille. Kokemus oli hämmentävä - myymälä tuoksui liian voimakaasti hajuvedelle, eikä niistä vaatteistakaan oikein saanut mitään selkoa siinä valaistuksessa... Viereisestä River Islandista mukaan tarttui kuitenkin alennus toppi ja kaulakoru. Ostoksista kuvia btw seuraavassa postauksessa. Ostostelun jälkeen mentiin hotellia vastapäätä olevaan raflaan syömään kanasalaatit ja siitä sitten suihkun ja salkkareiden (joita katsottiin siis huonekaverin puhelimesta) jälkeen nukkumaan.

T-Central station

Näkymät hotellin ikkunasta Drottningsgatanille


Urban Outfittersillä

Rento 9-vuotiaan hiustyyli

Tälläset oli siis Tukholman reissun kaksi ekaa päivää, jatkan tarinaa huomenissa! Nyt kauniita unia ja oman kullan kuvia. Tai jotain sellasta.

keep it real -niinaeerika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti