30 lokakuuta 2014

HEJA SVERIGE part 3

Kirjoitanpas niistä Tukholman reissun vikoistakin päivistä, ennenkuin niitten yksityiskohdat katoaa mielestä kokonaan.

Torstai
Torstaina herättiin hyvissä ajoissa, että kerettäisiin aamupalalle oikeaan aikaan. Aamupalan jäkeen mentiin huoneeseen laittamaan laukut lähtökuntoon, jonka jälkeen chekattiin ittemme ulos huoneesta, heitettiin tavarat säilöön ja suunnattiin pienellä porukalla kaupungille - shoppailemaan. Torstai oli siis reissun viimeinen päivä Ruotsin maaperällä ja se oli onneksi pyhitetty meidän "omalle ajalle". Mullahan ei matkalle lähdettäessä ollut mitään pakottavaa tarvetta ostaa mitään ja lähdinkin kiertelemään kauppoja sellasella "ostan, jos on ihan pakko" -asenteella. No mitenkäs kävikään.. Rahaa meni ehkä vähän liikaakin, mutta sainpahan ainakin kaikkea ihanaa! Liiallisen tuhlauksen yksi syy oli se, että yhden matkatoverin vinkistä sain tietää että Tukholmaan oli vähän aikaa sitten  auennut ensimmäinen Victoria's Secretin liike, joka olikin ostosreissun ensimmäinen kohde. Myymälä oli tosi pieni, mutta myyjät oli mukavia ja tavara ihanaa. Alushousulaatikot oli kieltämättä aika tyhjillään, eikä myymälästä siis löytynyt niiden lisäksi kuin kosmetiikkaa, laukkuja ja kaiken näköisiä muita pussukoita. Ehkä ihan hyvä, koska jos tarjolla olisi ollut vielä vaatteitakin, olisin mennyt vararikkoon. Mukaan lähti meikkipussi pienillä Love Spell -tuoksuisilla tuotteilla, penaali ja yhdet alushousut.VS visiitin jälkeen irtauduttiin Essin kanssa muusta porukasta ja kierrelttin oikeastaan vain kauppoja joita löytyy Suomestakin, enkä ostanut enää muuta kuin Bik Bokin mekon ja Ginan alennuksesta topin. Kolmen tunnin kiertelyn jälkeen jalat huusi halleluujaa ja me lähdettiinkin kävelemään kohti hotellin tavarasäilytystä. Kun koko matkaseurue oli koossa, lähdettiin kotimatkalle. Laiva lähti satamasta 17.30 ja meillä alkoi samalla kellon lyömällä kurssin palautesessio kahdeksannen kerroksen tutussa konferenssihuoneessa. Palautteen jälkeen mun vatsa murisi jo niin tunteella, että olin iloinen kun suunnattiin koko porukan voimin Ella'siin illallisella. Annoksena taas Hampurger Plate, jonka kylkeen tilasin vielä norjalaisen marjasiiderin. Ruoan jälkeen hengailtiin porukalla, mutta ulkona riehuva tuuli heilutti laivaa siihen malliin, että yksi toisensa jälkeen vetäydyttiin suosiolla hytteihin yrittämään saada unen päästä kiinni..

Perjantai
Perjantaina ei nyt oikeastaan mitään enää tapahtunut, sillä kun herättiin oltiin jo Suomen edustalla. Vika buffetaamianen naamaan ja vikat ostokset Tax Freestä. Suomeen saavuttiin 11.00, eli tunti varsinaista aikataulua myöhempään. Satamasta jokainen lähti omille teilleen, minä esimerkiksi CityCenterin Ginaan mistä kävin vielä viimeisillä lomarahoilla ostamassa kevyen maastonvihreän trenssin - samanlaisen jota olin kokeillut matkan aikana Essiltä (tortaina kierrettiin kaikki Tukholman Ginat läpi, mutta sieltä sitä ei enää löytynyt, joten olin aika täpinöissä kun yksi minun kokoiseni löytyi vielä koto Suomesta). Tämän jälkeen raahauduin kaikkien kantamuksieni kanssa Kannelmäkeen, jossa mietin että " Olipahan kiva reissu". 

Näin jälkeen päin, kaikesta siitä työmäärästä, stressistä ja jännityksestä huolimatta olen iloinen että osallistuin kurssille! Näin kuusi opintopistettä rikkaampana on helppo hymyillä.

Tukholman katuja


Innokkaat shoppailijat


Yhteinen illallinen


Norjalaista siideriä - tai no oli


Laivalla uudessa mekossa

keep it real - niinaeerika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti