22 tammikuuta 2015

BACK TO REALITY

Arkielämä on täällä Ruotsissakin nyt alkanut. Koulu alkoi maanantaina "Introduction" päivällä, jonka aikana tavattiin muita vaihtareita, tutustuttiin kouluun ja nähtiin Gävleä opastetun bussikierroksen avulla vähän laajemmin. Meidän lisäksi Gävleen ei tänä keväänä saapunut muita suomalaisia vaihto-oppilaita, mutta kiinalaisia, espanjalaisia ja italialaisia oli senkin edestä. Koulu itsessään on tosi iso ja hieno, oikea kampus! Vanhoja rakennuksia on alueella vaikka kuinka monta ja kaiken keskellä loistaa moderni kirjasto. Tykkään. Luokkatilat ei kyllä vedä vertoja Haaga-Helialle, mutta kyllä niissäkin viihtyy. Koulusta löytyy muutama kahvila ja isompi ravintola, jossa ruoka on valitettavasti vähän ylihinnoiteltua (ainakin HH:n 1,50 euron lounaaseen verrattuna).. Koulumatka hoituu tällä hetkellä kahdella bussilla. Matkaan menee busseilla naurettavan kauan, sillä keskustassa bussia vaihtaessa, seuraavaa autoa joutuu odottamaan noin 20 minuuttia.. Saman verran menee kun vain kävelee keskustasta kampusalueelle, joten jos lunta ei tule vaakatasossa, eikä pakkasta ole yli -15 astetta - ajattelin alkaa kävelemään (ainakin) puolet matkasta. Kevääksi voisin hommata pyörän.


Käyn vaihtoni aikana neljä (ehkä viisi) kurssia, joista kaksi lähti käyntiin tällä ensimmäisellä puoliskolla. Koulusysteemi on täällä vähän erilainen kuin Haaga-Heliassa, sillä lähiopetusta on vain kaksi kertaa viikossa - eli yksi tunti viikossa per kurssi. Ja kursseistahan siis saa 7,5 opintopistettä, eli tuplasti enemmän, kuin HH:ssa. Tämä ei nyt kuitenkaan (täysin) tarkoita sitä, että mulla olisi viisi vapaapäivää viikossa, sillä opiskelu täällä on hyvin itsenäistä ja koulun ulkopuolella tapahtuvaa. Töitä kyllä varmasti tulee riittämään. Ryhmäkoot kursseilla on tällä hetkellä aika pienet, mutta kevään aikana kursseille pitäisi alkaa valumaan lisää vaihtareita. Opettaja mulla on sama molemmilla tämän hetkisillä kursseilla. Hän on mukavan ja rennon oloinen Bangladeshistä kotoisin oleva mies, jonka nimeä en tule ikinä oppimaan - tai edes yrittämään opetella. Kurssien opetuskieli on englanti, mikä on mulle ihan uusi juttu, sillä oon käyny kaikki kurssini Suomessa suomeksi. Mutta kaiken kyllä ymmärtää, kunhan keskittyy (opettajalla on pieni Etelä-Aasian aksentti..).


Koulun jälkeen ollaan pyöritty tyttöjen kanssa melkein poikkeuksetta keskustassa, käyty kahvilla ja tehty muutamia loistavia alelöytöjä. Ginan loppualennusrytinöistä lähti kahdeksalla eurolla muutama koru mukaan, mutta niistä enemmän seuraavassa postauksessa. Yhden uuden vähäkalorisen herkunkin olen täältä muuten löytänyt! Ensimmäisessä kuvassa näkyvä Yollibox frozen jugurtti on ruotsalaista käsialaa ja maistuu aivan sairaan hyvälle! Nyt on testattu vasta suklaa ja vadelma - seuraavaksi kaupasta lähtee mukaan varmaan sitruuna tai kookos. Kaupungista lupaan muuten ottaa kauniimpia kuvia - sitten kun lumet sulaa ja aurinko alkaa paistamaan.


Huomenna on edessä vapaapäivä, jonka ajattelin käyttää muutaman Suomi-asian hoitoon. Huomenna illalla suunnataan myös koululle, tosin ei opiskelun, vaan jonkinmoisen "Back to School" -tapahtuman takia. Palataan niiden jälkeen taas.

keep it real -niinaeerika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti