05 tammikuuta 2015

SPICY CHICKEN QUESADILLAS


kuvat: weheartit

Olin Jenkeissä serkun luona kolmisen vuotta sitten ja samaisella reissulla pääsin käymään myös Meksikon puolella. Meksikossa pääsin maistamaan mulle ennestään täysin tuntematonta pikkusuolaista. Voin kertoa, että siltä istumalta olin myyty. Kyseessä on siis meksikolaisten grilliherkku quesadilla - vähän niinkuin hod dog jenkeille tai makkaraperunat suomalaisille. Viimeksi sain hemmotella makunystyröitäni näillä lätyillä muutama kesä sitten, kun serkku tuli Jenkeistä Suomeen ja pidettiin koko suvun grillijuhlat. Täytyy tunnustaa että olen ollut aika laiska ja aikaansaamaton, kun en ole näitä itse sen jälkeen edes yrittänyt tehdä. Eilen sitten kuitenkin otin itseäni niskasta kiinni, menin kauppaan ja pyöräytin melko maistuvat quesadillas. Ikinä en ole ennen blogissani minkäänlaisia ruokaohjeita jakanut, mutta tää resepti on siis sen verran maistuva (ainakin mun mielestä) ja superhelppo valmistaa, että nyt on pakko! Ja tätä herkkuahan voi tehdä myös pelkällä juustolla tai sitten vaihtamalla broilerin jauhelihaan sekä heittämällä sekaan mitä mieli tekee.

Spicy Chicken Quisadillas

Ainekset (8kpl):

- 4 kpl Santa Maria maissivehnätortilloja
- 300g broilerin maustamattomia fileesuikaleita
- 1 pussi Old El Paso quesadilla maustetta
- noin pussillinen Valion Texmex juustoraastetta
- salsaa, vahvuus oman maun mukaa - itse käytin mediumia
- suolaa ja pippuria
- 1 dl vettä
- rypsiöljyä paistamiseen


Valmistus:

1. Ruskista broilerisuikaleet paistinpannulla - mausta suolalla ja pippurilla.
2. Lisää broilerin kaveriksi noin 1 dl vettä ja quesadillamauste - paista hetki, jotta vesi haistuu melkein kokonaan pois
3. Kaada broileri kulhoon odottamaan myöhempää vaihetta ja pese paistinpannu puhtaaksi
4. Kuumenna paistinpannu uudelleen miedolle lämmölle (jos pannu on liian kuuma palavat tortillat supernopeasti mustiksi), kaada pohjalle tilkka rypsiöljyä ja heitä yksi maissitortillalätty pannulle.
5. Heitä heti noin puoli desiä paistettua broileria tortillalätyn toiselle puolelle (kuvittele lätyn keskelle viiva, jota et saa ylittää), ripottele broiskun päälle runsaasti Texmex juustoa ja muutama lusikallinen salsaa
6. Anna kaiken tämän komeuden olla paikallaan sen aikaa, kun juusto alkaa sulamaan
7. Käännä tyhjä tortillalätyn puoli broilerin, juuston ja salsan päälle - lätty näyttää nyt puolikuun muotoiselta taskulta
(8. Käännä koko homma tarvittaessa vielä toiselle kyljelleen (eli juuri päälle käännetty puoli pannuun päin) ja anna paistua hetki - tortillan pinta tulisi olla rapea, kauniin ruskea ja hieman pilkullinen (varo ettet tässä vaiheessa enää polta lätyn toista puolta!))
9. Laita puolikuun mallinen tasku lautaselle ja leikkaa keskeltä kahtia - sinulla on nyt valmiina kaksi quesadillaa
10. Toista koko prosessi niin monta kertaa kuin aineksia riittää


Voilá! Quisadillat ovat valmiita nautittavaksi - ruokajuomana toimii erityisen hyvin esimerkiksi maito tai jos haluat meksikolaista vivahdetta, pyöräytä kylkeen vaikka margaritoja ;) tequilaa en suosittele kenellekään.

Toivottavasti joku inspiroituu kokeilemaan tätä herkkua. Nyt ihanan aurinkoista päivänjatkoa kaikille!

keep it real -niinaeerika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti